HTML

Kocsi

Friss topikok

  • András Abonyi: Sziasztok! Vettem egy 2010-es Turánt, Németországból behozottat, de nincs magyar nyelvű könyvem ho... (2014.08.14. 12:07) Volkswagen
  • jozskapetya: itt is egy Audit tesztelnek versenypályán www.rezulteo-gumi.hu/uj-abroncsok/bridgestone-potenza... (2013.06.24. 14:23) Audi

Címkék

Autó és autós felszerelés (téligumi, riasztó, GPS, radardetektor, stb.)

2013.08.07. 07:23 SzaSa

BMW

Címkék: BMW

A Karl Rapp által alapított Rapp Motorenwerke GmbH 1917-ben változtatta nevét BMW (Bayerische Motoren Werke) GmbH-ra, majd egy év múlva BMW AG-ra. A részvénytársaság akkor még repülőgépek számára fejlesztett motort. 1922-ben a főrészvényes a Bajor Repülőgépgyárhoz (BFW) vitte a BMW név jogait. A BFW-t 1916-ban alapították, így hivatalosan ez a BMW cég alapításának dátuma.

BMW (EMW) Prototípus

BMW történet

BMW 1500A BMW 1929-ben kezdte gyártani első szériaautóját. A brit licensz alapján Eisenachban legyártott alkatrészeket Berlinben szerelték össze egy Ambi Budd karosszériával. Az első igazi BMW, az AM1 1932-ben gördült ki a gyár kapuján. Ezután újra a repülőgépmotorok gyártására helyezték a hangsúlyt, de emellett személygépkocsikat is gyártottak - elsősorban a hadsereg számára. A háború végén a müncheni gyár gyakorlatilag teljesen megsemmisült, azonban az eisenachi üzemtől elperelték a BMW név használatát. A cég egészen az 50-es évek végéig veszteséges maradt. A sikert az 1962-ben kifejlesztett 1500-as típus hozta meg. Az ezt követő szériák tovább szilárdították az autógyártó vállalat helyzetét.
1970-től újabb üzemek létesültek a világ különböző tájain. 1994-ben a BMW átvette a brit Rover csoportot. Ebből később csak a Mini név jogait őrizte meg. 2003-ban megszerezte a Rolls-Royce név jogait is.

Modellek

BMW 1BMW 1-es sorozat - 3 és 5 ajtós, Coupé, valamint Cabrio változatban készül. Karakteres, sportos, dinamikus, kompakt városi autó. Utastere modern stílusú, műszerfala vezető orientált. Kombinált fogyasztása 5,5-5,7 liter 100 kilométeren.

BMW 3-as Limousine - Ez a dinamikus, elegáns modell igen népszerű. Vonalainak optikailag nyújtó hatása és a nyújtott orr miatt még erősebbnek, sportosabbnak tűnik. Belső tere elegáns, klasszikus stílusú. Műszerfala könnyen kezelhető. Legnagyobb sebessége 210 km/h. Kombinált fogyasztása 5,8-5,9 liter 100 kilométeren.

BMW 5-ös Limousine és Touring - A BMW 5-ös sorozat sokoldalú modelljei minden elvárásnak megfelelnek. Sportosan elegánsak, belső terük igen kényelmes.

BMW X1BMW 7-es sorozat - Karakteres vonalak, dinamizmus, erő és elegancia jellemzik ezeket a modelleket. Belső terük tágas, kényelmes, különösen a hosszított tengelytávú változat esetében. A vezetőt segítő rendszerek biztonságossá, könnyűvé teszik a vezetést. Vegyes fogyasztása 8,6 l/100 km.

BMW X1, X3 - Dinamikus, nagy tengelytávolságú, minden igényt kielégítő autók az X sorozat tagjai. Tágas, kényelmes utasterük kiváló minőségű anyagok felhasználásával készül. Vegyes fogyasztásuk 7,5-7,9 l/100 km.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsi.blog.hu/api/trackback/id/tr945447933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása