HTML

Kocsi

Friss topikok

  • András Abonyi: Sziasztok! Vettem egy 2010-es Turánt, Németországból behozottat, de nincs magyar nyelvű könyvem ho... (2014.08.14. 12:07) Volkswagen
  • jozskapetya: itt is egy Audit tesztelnek versenypályán www.rezulteo-gumi.hu/uj-abroncsok/bridgestone-potenza... (2013.06.24. 14:23) Audi

Címkék

Autó és autós felszerelés (téligumi, riasztó, GPS, radardetektor, stb.)

2013.06.21. 08:53 SzaSa

Audi

Címkék: Audi Horch

Az Audi négy gyűrűből álló emblémája szövetségre emlékeztet: a Horch, az Audi, a DKW és a Wanderer márkák 1932-es egyesülésére. Később az NSU is része lett az autógyártó vállalatnak. A márka motorjait Ferdinand Porsche fejlesztette, hat évig pedig a Mercedes is tagja volt a szövetségnek. 1965-ben a VolksWagen szerez többségi tulajdont... A márka története meglehetősen bonyolult.

audi_emblema.jpg

Horch kontra Audi

horch5ps.jpgAz Audi márka nevét egy viszálynak köszönhetjük. 1899-ben a kovács szakmával rendelkező August Horch automobil-készítésre vállalkozik és egy befektető közreműködésével létrehozza az August Horch-Cie autógyárat. Három évvel később Szászországba költözik a cég. A Horch márka hamarosan közkedveltté válik és sportsikereket is arat. Ezután megtörik a lendület, a cégben szakmai konfliktusok támadnak - ennek hatására August Horch 1909-ben kilép a maga alapította vállalatból. Új céget alapít, de a családneve márkaként már foglalt, ezért azt lefordíttatja latinra és megszületik az Audi márka.

Modellek

A1 Sportback - Munkába járáshoz és családi programokra egyaránt alkalmas. A markáns megjelenésű, tágas utasterű családi autó 5 ajtós kivitelben készül. A hátsó ülések lehajtásával csomagtere 270 literről 920 literre bővíthető. Nagy méretű csomagterének használatát hatalmas csomagtér-ajtó könnyíti meg. Takarékos: üzemanyag fogyasztása mindössze 5,1-5,9 liter 100 kilométerenként.

audi_a1_sportback.jpg

Új A3 - Az új Audi A3 laposabb, dinamikusabb elődjénél. Utastere tágas, ergonomikus, mindemellett esztétikus. Sportülésekkel is rendelhető. Hátsó üléssora részben lehajtható, ezáltal az állítható magasságú padlózattal rendelkező csomagtér tovább növelhető. Fogyasztása 4,1-5,6 liter 100 kilométerenként.

A4 Limousine - Markáns, karakteres, letisztult vonalvezetésű limuzin. Utastere tágas, magas színvonalú. Klímakomfort-ülésekkel is rendelhető, melyek szellőzéssel és fűtéssel ellátottak. 5,7-7,0 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométerenként.

A5 Coupé - Dinamikus, klasszikus kupé. Utastere sportos, ugyanakkor elegáns. Klímakomfort-ülésekkel és nagy méretű, elektromosan mozgatható panorámatetővel is rendelhető. Fogyasztása 5,7-7,0 liter 100 kilométerenként.

A6 Limousine - Elegáns, sportos vonalvezetésű limuzin. Luxuskivitelű utastere tágas és igen kényelmes. Csomagtere 530 literes. „MMI® touch” érintőfelülettel is rendelhető, melynek segítségével egyetlen ujjal kezelhető  a navigációs rendszer és a telefon. Fogyasztása 7,4-8,2 l/100 km.

a6_limousine.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsi.blog.hu/api/trackback/id/tr85371704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása