HTML

Kocsi

Friss topikok

  • András Abonyi: Sziasztok! Vettem egy 2010-es Turánt, Németországból behozottat, de nincs magyar nyelvű könyvem ho... (2014.08.14. 12:07) Volkswagen
  • jozskapetya: itt is egy Audit tesztelnek versenypályán www.rezulteo-gumi.hu/uj-abroncsok/bridgestone-potenza... (2013.06.24. 14:23) Audi

Címkék

Autó és autós felszerelés (téligumi, riasztó, GPS, radardetektor, stb.)

2013.04.20. 07:33 SzaSa

A tetőcsomagtartó és társai

Címkék: tetőbox tetőcsomagtartó tetőkorlát

A tavaszi tél után végre megérkezett a valódi tavasz is. Bátrabban indulunk el az autóval és olykor szűknek bizonyul a csomagtartó. Többféle megoldás létezik e problémára. Választásunkat többek között az is meghatározza, mi az, ami nem fér be autónk csomagterébe.

Tetőkorlát

Általában nagyobb autók, egyterűek, terepjárók, mikrobuszok tetején láthatjuk. A tető síkjából kiemelkedő, hosszanti irányban elhelyezett csomagtartó. Egyes típusai csak fúrással, mások fúrás nélkül is felszerelhetők. Főleg acélból készül. Többféle hosszúságban kapható, általában 25-40 ezer forintos áron.

tetokorlat.jpg

Tetőcsomagtartó

csomagtarto.jpgCsomagtartó rögzítőkből és csomagtartó alaprudakból áll. Az alaprudakat keresztirányban helyezik el az autó tetején. A rögzítők kapaszkodhatnak az oldalajtók fölött vagy kialakíthatnak speciális, fix rögzítőpontokat. Tetőkorláton is elhelyezhetők az alaprudak. Ez esetben igény szerint változtatható a rudak közötti távolság. A tetőcsomagtartók választéka széles. Megközelítőleg 10-130 ezer forint közötti áron találjuk őket

Kerékpártartó, tetőkosár

tetokosar.jpgKerékpártartók - A legismertebbek a tetőcsomagtartóra szerelhető kerékpártartók. Jól használhatók a hátsó ajtóra és a vonóhorogra rögzíthetők is. A legolcsóbb típusok 8 ezer forint körüliek, a legdrágábbak ára a 100 ezret is eléri.
Tetőkosár (tetőrács) - A tetőcsomagtartóra szerelhető. Különböző típusai 10-155 ezer Ft között várják az autótulajdonosokat.

Tetőbox

tetobox.jpgMint a neve is mutatja, egy tetőcsomagtartóra szerelt zárt doboz ez a kiegészítő. Szélcsatornában tesztelik, valamint törésteszteken is jól kell tejesítenie a minőségi tetőboxnak. Előnye az egyszerű tetőcsomagtartóval szemben, hogy biztonságosabban elhelyezhetők benne dolgaink. Sokféle típusa létezik. Választásnál döntő lehet a szállítandó csomag alakja, az autó nagysága, no és természetesen a pénztárcánk is. 35-40 ezerért is kapható már tetőbox, de ennek tízszereséért is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsi.blog.hu/api/trackback/id/tr285235752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása