HTML

Kocsi

Friss topikok

  • András Abonyi: Sziasztok! Vettem egy 2010-es Turánt, Németországból behozottat, de nincs magyar nyelvű könyvem ho... (2014.08.14. 12:07) Volkswagen
  • jozskapetya: itt is egy Audit tesztelnek versenypályán www.rezulteo-gumi.hu/uj-abroncsok/bridgestone-potenza... (2013.06.24. 14:23) Audi

Címkék

Autó és autós felszerelés (téligumi, riasztó, GPS, radardetektor, stb.)

2013.02.28. 23:17 SzaSa

Citroën

Címkék: városi autó családi autó Citroën


A Citroën vállalatot Andre Citroën alapította Franciaországban. Eredetileg fogaskerekeket gyártottak. Ennek szabadalmára emlékeztet logójukban a fordított V alakzat. A gyár sorozatgyártású személyautó fejlesztésébe fogott 1917-ben, majd az első Citroën autó 1919-ben legördült a futószalagról. Az 1973-as olajválság hatására a cég 1974-ben csődbe ment. A Peugeot ekkor megvásárolta a részvények 38,2 %-át. Később tulajdonrészt szerzett a Citroënben és megalakult a PSA holding, mely ma PSA Peugeot Citroën néven működik. A 2012-es év a vállalat számára 5 milliárd eurós veszteséget hozott.

citroen_chevron.jpg

C-család

Citroen-C-Zero.jpgC-Zero - 100%-ban elektromos, mozgékony városi kisautó. Lekerekített, gömbölyded formák jellemzik.

C-Elysée - Tágas utasterű, sokoldalú családi autó. Megjelenése elegáns, karakteres. 506 literes csomagtérrel rendelkezik.

C1 - Mozgékony, kis fogyasztású, 3 hengeres városi kisautó. Ez a játékos karakterű autó a Citroën legkisebb modellje. Kapható 3 és 5 ajtós változatban is.

C3 - Kompakt felépítésű, ugyanakkor tágas utasterű városi autó. Ívelt, nyúlánk formák jellemzik. Csomagtere 300 literes.

C3 Picasso - Merész stílusú, szögletes kialakítású kompakt egyterű. Utastere tágas, világos.

C4 - Kompakt, mégis kényelmes belső kialakítású limuzin. Csomagtere 408 literig növelhető. Középkonzolba épített 230 voltos csatlakozóval rendelkezik.

c4_picasso.jpgC4 Picasso - Eredeti vonalvezetésű, hátsó szélvédője erősen megdöntött. Utastere tágas, kényelmes. Csomagtere az eredeti 500 literről 1734 literre növelhető az ülések megdöntésével. A hátsó szélvédőüveg nyitható, ami megkönnyíti a szűk helyen történő pakolást.

Grand C4 Picasso - Erőteljes, karakteres családi autó nagy üvegfelületekkel. Csomagtere alapesetben 576 literes. Ez a méret a hátsó ülések összehajtásával 1951 literre növelhető. Hátsó szélvédője és a hátsó szélvédő üvege is nyitható.

C5 - Áramvonalas felépítésű, elegáns kupé. Tágas, optimális kihasználású belső tér jellemzi. Az utasok komfortérzetét automata klímaberendezés növeli.

C5 Tourer - Karakteres, elegáns megjelenésű családi autó. Csomagterének ajtaja motorosan nyitható, akár távirányító segítségével is. 533 literes csomagtere 1490 literre növelhető.

C6 - A prémium limuzin és a karakteres kupé ötvözete ez a modell. Tágas, világos belső tere luxuskivitelű. Az utasok védelmét 9 légzsák biztosítja.


C8
- Erőteljes megjelenésű, dinamikus, felső kategóriás egyterű. Utas- és csomagtere rugalmasan variálható a 8 üléses kialakítás és a 2948 literre történő csomagtérbővítés között.

Citroen-C8_mp17_pic_87928.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsi.blog.hu/api/trackback/id/tr795110668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása